09 Nov
09Nov


איך להשתחרר מהמוח של העבד - חלק ב 

מאת: שי מנחם גולד
הרבה מאיתנו חיים במעין כלא מחשבתי, "מוח של עבד" שמחזיק אותנו במעגל של דפוסים מגבילים, פחדים וחוסר מיצוי של הפוטנציאל שלנו. אחרי הרבה מחשבה והתמדה, בניתי לעצמי כלים כדי להשתחרר מהכלא הזה ולחיות במוח חופשי. זה לא קל, זה דורש משמעת, אבל כל יום שאני מיישם את הכלים האלה, אני מרגיש את השחרור. אם אתם מחפשים לשנות את החיים שלכם ולשחרר את עצמכם מהמוח של העבד, הנה כמה עקרונות מעשיים שיעזרו לכם בדרך.
1. לעבוד קשה, לקבל אתגרים – ואז למוטיבציה יש מקום


שי גולד: עבודה קשה שהיא מעל 12 שעות מייצרת תגמול גדול כלומר משכורת גבוהה, וזה מייצר מוטיבציה להמשיך לעבוד קשה. זה עוזר לך להגיע להון עצמי שלך במהירות גבוהה יותר. בנוסף, זה מעלה את הערך העצמי שלך, ומראה לך שאתה מסוגל להרבה יותר ממה שאתה חושב. יש גדולה בעבודה קשה, בהתמדה ובמשמעת עצמית.
אני מעדיף לעבוד 16 שעות, כלומר מ-08:00 עד 23:00 בלילה, מאשר לעבוד רק 8 שעות, בגלל שב-8 שעות התגמול מאוד נמוך ולכן יש לך פחות מוטיבציה לעבוד קשה.
אני עובד 16 שעות ביום, 5 ימים בשבוע. אולי זה נשמע קיצוני, אבל עבודה קשה היא הכוח המניע שלי. ככל שאני מאתגר את עצמי יותר, כך אני מייצר יותר מוטיבציה פנימית. כשאני עובד, אני לא עושה את זה בשביל להשיג תוצאה אחת ספציפית – אני משיג כאן את התוצאה של להרגיש את העוצמה שבי. העבודה היא חוויית ניצחון על עצמי, התגמול על המאמץ שאני משקיע, והוא זה שמניע אותי קדימה.
טיפ מעשי: הציבו לעצמכם אתגר שבועי – בחרו תחום שמאתגר אתכם, ותשקיעו בו מעל ומעבר לציפיות שלכם. בסוף כל שבוע תחגגו את ההישג שלכם, אפילו אם זה משהו קטן.
2. הרגל עם תגמול – הדרך לבנות משמעת אמיתית


שי גולד: כדאי לבנות הרגל חזק. אתה חייב לתת לעצמך תגמול חיובי. למשל, כשאני קורא ספר בקינדל לפני השינה, הספר ממש עוזר לי להירדם, בגלל שהעיניים שלי עייפות ואז אני פשוט נרדם. זה כמו פתרון קסם בשבילי, בנוסף המוח שלך מצליח יותר להירגע.
אם אנחנו רוצים להכניס הרגלים חדשים לחיים שלנו, אין דרך טובה יותר מלחבר אותם לתגמול קטן. הרגל לא נשען רק על כוח רצון; הוא דורש מנגנון שעוזר לנו להרגיש סיפוק מהעשייה עצמה. כל דבר שעוזר לי לגדול – אני מתגמל את עצמי עליו, והתגמול הזה מזכיר לי את הערך של העבודה.
טיפ מעשי: אחרי שתבצעו הרגל כלשהו במשך שבוע רצוף, פנקו את עצמכם במשהו קטן שאתם אוהבים. לדוגמה, אחרי שבוע של אימונים רציפים, תנו לעצמכם ארוחת צ'יט או פינוק שתוכלו ליהנות ממנו.
3. קריאה לפני השינה – להכניס למוח דלק איכותי


שי גולד: לקרוא ספר לפני השינה עוזר לי באופן אישי להירדם.
לפני השינה אני תמיד מקדיש זמן לקרוא ספר. המילים שאני קורא לפני השינה מזינות אותי, משפיעות על המחשבות שלי, ומזכירות לי את התובנות שאני רוצה לחיות לפיהן. ספרים הם הדלק שמספקים לי השראה, רעיונות וכלים להתפתחות.
טיפ מעשי: בחרו ספר על התפתחות אישית או תחום חדש שמעניין אתכם, ותקדישו לו לפחות 15 דקות בכל לילה. תנו למילים להפעיל את הדמיון ולכו לישון עם מחשבות בונות.
4. לשאול שאלות, ולא ללכת לפי מוסכמות – לשבור את הגבולות


שאלות הן הכלי שמחבר אותנו לחשיבה ביקורתית ומסייעות לנו לצאת מהשגרה. אני לא מקבל דברים כמובנים מאליהם – אני בוחן, מטיל ספק, ולא מתנהג לפי מה שכולם עושים. זה החופש שלי, למצוא את האמת שלי ולא להיכנע ללחץ חברתי.
טיפ מעשי: בכל פעם שעולה נושא חדש או מטרה חדשה, תשאלו את עצמכם "למה?" ו"איך אני מרגיש כלפיו?". עצם השאלה כבר פותחת את התודעה ומחברת אתכם לתהליך החשיבה האישי שלכם.
5. אימון גופני יומיומי – לפתח גוף ונפש חזקים


שי גולד: אני מאמין באימון גופני אינטנסיבי יומיומי. כלומר, אני מאמין שאתה צריך להתאמן כל יום גם אם זה רק חצי שעה.
האמונה שלי באימון גופני יומיומי היא כמו עוגן; הוא מחזק את הגוף ומרגיע את הנפש. אימון הוא לא רק פיזי, הוא התרגול של האמונה שאני שולט בגוף שלי ויכול להחזיק משמעת. כל יום שאני מתאמן, אני מחזק את היכולת שלי להתמודד עם האתגרים הפיזיים והמנטליים שמחכים לי.
טיפ מעשי: התחילו כל יום עם תרגיל קצר שמאתגר אתכם. אפילו תרגילים פשוטים כמו שכיבות סמיכה או ריצה קלה יכולים לשנות את מצב הרוח שלכם ולהגביר את האנרגיה.
6. אתגר תזונתי – שבעה ימים בלי לחם


שי גולד: כן, אני עושה לעצמי אתגר של לא לאכול לחם 7 ימים בגלל שאני בתהליך של חיטוב.
לחם זה כמו סמים לגוף. אם אתה לא מאמין לי, אני מאתגר אותך להפסיק לאכול לחם 7 ימים.
כשאתה לא אוכל לחם, אז קורים הדברים הבאים:
1. יש פחות נפיחות בבטן.

2. יותר קל לרדת במשקל ובאחוז שומן.

3. יש לך יותר אנרגיה.


לחם כיום הוא מאוד מתועש ולכן הוא בדיוק כמו כמות גבוהה של סוכר לגוף.
משמעת תזונתית היא הדרך שלי לאמן את כוח הרצון. אני עושה לעצמי אתגר: שבעה ימים בלי לחם. האתגר הזה לא נועד רק לשנות את התפריט שלי, אלא לחזק את המשמעת העצמית שלי ולהזכיר לי שאני שולט בתאוות ובחשקים שלי.
טיפ מעשי: בחרו אתגר תזונתי קצר, משהו שתוכלו להחזיק בו במשך שבוע. זה לא חייב להיות דרמטי – זה יכול להיות להימנע מסוכר, מזון מעובד או ג'אנק פוד. כל אתגר כזה מחזק אתכם ומעניק לכם תחושת הישג.
7. לשלוט במוח – המפתח למשמעת עצמית


כדי באמת להשתחרר מהמוח של העבד, אני חייב להיות השולט במחשבות שלי. משמעת עצמית היא לא רק פעולה; היא הבסיס לכל החלטה שלנו. כל פעם שאני מרגיש שאני חורג, אני מזכיר לעצמי את המטרות שלי, את הדרך שבחרתי ואת הדרך שבה אני רוצה להתפתח.
טיפ מעשי: כשאתם חווים הסחת דעת, הקדישו כמה שניות כדי לחזור למיקוד. זכרו את המטרה שלכם, ותזכירו לעצמכם למה התחלתם.

---
סיכום: ההשתחררות מהמוח של העבד היא תהליך שדורש זמן, עבודה קשה ומשמעת עצמית. אבל ככל שאתם דבקים בתהליך, כך אתם מרגישים יותר שליטה וביטחון עצמי. המוח החופשי שלכם לא נכנע לאף אחד – הוא יודע מה הוא רוצה ויודע איך להשיג את זה.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.